Från elithockeyspelare till att finna sig själv

AktuelltRFSL

Välkommen till en föreläsning med Leon Reuterström

När: 19 november kl 19.00

Var: Musikhuset Sjömanskyrkan, Gävle

Den 20 november är Transgender Day of Remembrance(TDoR), en minnesdag för att uppmärksamma och visa respekt för de transpersoner som mist sitt liv på grund av hatbrott. Det är också en dag för att visa stöd och respekt för alla transpersoner.

För att uppmärksamma TDoR arrangerar RFSL Gävleborg den 19 november en föreläsning med Leon Reuterström, 22-årig transkille som tidigare spelat hockey på elitnivå, men som behövt avsluta sin hockeykarriär för att genomgå könsbekräftande vård och leva som sig själv. Under föreläsningen kommer Leon berätta om sina erfarenheter, hur det har varit och vad det inneburit för honom att leva öppet som transperson.


Till evenemanget på Facebook>>


MER OM LEON:
Leon Reuterström, tidigare etablerad duktig SDHL-målvakt i Leksands IF under flera år, som tvingades lägga plockhandsken på hyllan efter säsongen 18/19 för att ta steget att vara sig själv.

Hans besked att sluta med hockeyn och samtidigt komma ut som trans fick stor uppmärksamhet i media. Leon valde att vara öppen om sin berättelse och under det senaste året har han fortsatt att berätta om hur det är att gå från elitidrottare på högsta nivå i damhockeysverige till att komma ut och leva som transperson.

Frågorna kring detta ämne är många och okunskapen är stor. Just därför vill Leon förmedla kunskap och förståelse genom att öppet fortsätta berätta om sina erfarenheter och svara på de frågor som han stöter på i vardagen. Leon trycker på vikten av respekt, både mot andra och sig själv, och vikten av att försöka acceptera och våga vara sig själv.